Fem over fire er tilbake med julekalender også i år! Som i fjor vil du kunne «åpne» spennende luker fylt med en oppgave  eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktivitetene krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 10 – en juleundersøkelse

en-undersokelse

 

Om læringsaktiviteten

Er det noe både jeg og elevene mine elsker, så er det å gjennomføre undersøkelser, presentere resultater og ikke minst analysere dem. For hva betyr det egentlig at de fleste i klassen spiser f.eks. torsk på julaften? Hvor i Norge er torsk mest vanlig? Og ettersom det kan være kjedelig å bare forske på julemat, la jeg vet et par blanke også.

Last ned luke 10 her!

Linn_2Linn Vangen (f. 1983) er utdannet adjunkt ved Høgskolen i Oslo.  Før hun tilbrakte nesten tre år som med-redaktør for matematikkverket Matemagisk (Aschehoug), jobbet Linn som kontaktlærer på mellomtrinnet i Osloskolen, samt holdt kurs i blant annet VFL.  Nå er hun tilbake i skolen, og på nett som frk linn.