Fem over fire er tilbake med julekalender også i år! Som i fjor vil du kunne «åpne» spennende luker fylt med en oppgave  eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktivitetene krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 5 – likt og ulikt

Om læringsaktiviteten

Å sammenligne kan (og bør) være en lærerik erfaring for både en førsteklassing og en syvendeklassing. Selv er jeg tilhenger av venn-diagrammet som verktøy for å lære om både forskjeller og likheter i omtrent alle fag, KRLE så vel som matematikk. Derfor er dagens luke nettopp et slikt diagram, men med julemotiver så klart! Dersom du vil utfordre elevene (ev spare printeren for fargeblekk) skriver du den ut i sort hvitt og lar elevene fargelegge før de sammenligner.

Last ned luke 5 her!

 

Linn_2Linn Vangen (f. 1983) er utdannet adjunkt ved Høgskolen i Oslo.  Før hun tilbrakte nesten tre år som med-redaktør for matematikkverket Matemagisk (Aschehoug), jobbet Linn som kontaktlærer på mellomtrinnet i Osloskolen, samt holdt kurs i blant annet VFL.  Nå er hun tilbake i skolen, og på nett som frk linn.