Fem over fire er tilbake med julekalender også i år! Som i fjor vil du kunne «åpne» spennende luker fylt med en oppgave  eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktivitetene krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 3 – Vi planlegger tiden frem til jul!

slide1

Om læringsaktiviteten

Dagene i desember flyr avgårde, med altfor mange ting som skal ordnes og gjøres før jul, både på jobb og hjemme! Det er ikke alltid lett å holde styr på alt, så det å ha gode redskaper for å ha oversikt er viktig. I dag gir jeg deg et utvalg av mine planverktøy som jeg bruker både hjemme og på jobb.

Kalender; Denne kan brukes både med elevene for å markere viktige dager og spesielle hendelser frem til jul, eller som en privat oversikt hjemme.

slide2

Gjøreliste; Denne lista er delt i 3, slik at man kan sette inn gjøremål for både jobb, hjemme og annet.  Jeg er en som må ha alt på en plass, og da er det praktisk med en liste der jeg holder oversikt over alt som skal gjøres, ordnes, handles osv. på en plass. Man kan også bruke den bare i forbindelse med jobb; «lage, printe og kopiere», eller for hjemme; «handle, sende og huske». Mange muligheter!

slide3

Gaveliste; Om du er som meg å handler til og fra, og ofte ender opp med å lure på hva i alle dager jeg har handlet til hvem? Eller er du en som planlegger alle gavene før du setter i gang? Denne lista er utrolig praktisk å ha med seg i planboka eller veska. Da har jeg alltid oversikt og slipper å dele ut gaver som jeg ikke husker innholdet i :)

slide4

Ønskelister; Denne kan enten brukes privat til egen ønskeliste, eller for å notere hva andre ønsker seg. Den er også fin å bruke med elevene, der de kan skrive ned eller tegne ting de ønsker seg til jul. Det kan det være fint å få elevene på andre tanker enn bare materielle ting, og la dem tenke på ting de gjerne skulle ha sett endringer på i verden, på skolen eller hjemme. Vi har hatt et omfattende prosjekt rundt Barns rettigheter i 3. klasse, og har brukt dette som bakgrunn for deres ønsker.

slide8

Da er det bare å sette i gang å planlegge – jul blir det, enten man er klar eller ikke 😉

Last ned luke 3 her! LUKE 3

Eirin_2Eirin Kvade Rannekleiv (f.1982) er utdannet adjunkt ved Høyskolen i Agder, med fordypning innenfor idrett og matematikk. Hun er bosatt i Arendal hvor hun i flere år har jobbet ved den internasjonale skolen. Å jobbe i et internasjonalt miljø har gitt henne kunnskap og erfaring om utradisjonelle og spennende undervisningsmetoder, som f.eks. undervisning helt fri for lærebøker og inquiry-based tilnærming til læring.

Ved siden av å jobbe som lærer, driver hun firmaet Teaching FUNtastic som designer og produserer diverse digitale undervisningsopplegg og klasseromsmateriell, samt nettbutikken Klasseromsspesialisten.no.