Adventskalender 2015 – Luke 4

Da åpnes enda en kalenderluke fra Fem over fire-gjengen! I luken finner du en oppgave eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktiviteten krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 4 – «Domino med juleord»

Slide1

Om læringsaktiviteten:
Dominokortene tar for seg 24 ord som forbindes med jul i Norge. Kortene klippes ut og kan lamineres. Elevene kan jobbe individuelt eller i par. Elevene leser det første ordet på start-kortet og finner deretter bildet som passer til ordet. Slik fortsetter de helt til de kommer til stopp-kortet. Dominokortene er på både bokmål og nynorsk!

 

Last ned Luke 4 her.

 

Ønsker du å ta en titt på flere Domino-aktiviteter jeg har laget kan du finne dem på TpT her:

Domino 1; første lyd, 3-lydsord & 4-lydsord

Domino 2; diftonger, ord med kj-lyd & ord med sj-lyd

Eirin_2Eirin Kvade Rannekleiv (f.1982) er utdannet adjunkt ved Høyskolen i Agder, med fordypning innenfor idrett og matematikk. Hun er bosatt i Arendal hvor hun i flere år har jobbet ved den internasjonale skolen. Å jobbe i et internasjonalt miljø har gitt henne kunnskap og erfaring om utradisjonelle og spennende undervisningsmetoder, som f.eks. undervisning helt fri for lærebøker og inquiry-based tilnærming til læring.

Ved siden av å jobbe som lærer, driver hun firmaet Teaching FUNtastic som designer og produserer diverse digitale undervisningsopplegg og klasseromsmateriell.

 

2 Comments

  1. Hei. Kan du si noe om hvilke regler det er i dette spillet? Legges alle «brikker» åpne, eller trekker elevene f.eks fem brikker? Kan de legge ut hvor som helst i «rekka» der det passer med et kort?

    • Hei Jane :) Beklager sent svar… Jeg lar dem ha alle kortene åpne og deretter legge dem etter hverandre i riktig rekkefølge. Sikkert andre gode måter å bruke dem på også, så det er jo bare å prøve seg frem :) Elever som er veldig gode på slike leseaktiviteter setter jeg avertil til å ta tiden på seg selv og prøve å slå den :)

      Eirin

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 Femoverfire

Theme by Anders NorenUp ↑