Adventskalender 2015 – luke 3

Da åpnes enda en kalenderluke fra Fem over fire-gjengen! I luken finner du en oppgave eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktiviteten krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 3 – «Trill terning»

Lysbilde1

Om læringsaktiviteten:
Denne oppgaven handler om å øve på tiervenner, samt ordbilder knyttet til jul. Elevene trenger to terninger hver for å jobbe effektivt. Når mattestykket i rad 1 og 2 er fyllt ut, kan elevene fargelegge tilhørende bilde. Dette gjør de fortløpende. Hvis du ønsker å spare tid kan de få instruksjoner om å kun krysse ut bildene. Den nedlastbare filen inneholder en versjon på begge målformer.

Last ned Luke 3 her.

Ønsker du flere juleoppgaver i norsk, matte eller engelsk kan du undersøke Julepakken min på TpT.

Maren_2Maren Lie Malmo (f. 1985) er utdannet adjunkt ved Høgskolen i Bergen.  Hun jobber primært som faglærer i engelsk på 1.-10.trinn, og har norsk, matematikk og samfunnsfag i tillegg. Maren er opptatt av å bygge bro mellom faget i klasserommet og virkeligheten elevene befinner seg i. Hun står også bak ressursene hos Malimo Mode.

 

 

2 Comments

  1. Fantastisk at dere lager så bra opplegg. :) Men jeg lurer på en ting ang. denne luken. For jeg forstår ikke helt hva elevene skal gjøre. Skal de trille terning for så å finne en ledig plass tallet kan stå slik at regnestykket får verdien 10? Og så skal de fargelegge figurene til slutt? Eller når de har fylt ut de to rutene til venstre for et ord kan de fargelegge figuren som hører til ordet?

    • Hei! Det er litt opp til deg å bestemme hvordan du vil bruke det. De skal trille terning for å lage regnestykker som får verdien 10. Jeg har praktisert det slik at når de har en rad med regnestykker ferdig får de farge tilhørende figur. Noen venter til alle er ferdig. Du bestemmer! :)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 Femoverfire

Theme by Anders NorenUp ↑