Adventskalender 2015 – luke 1

Du har sikkert fått med deg at vi i Fem over fire har valgt å lansere vår blogg- og hjemmeside gjennom en julekalender. I denne julekalenderen vil du kunne «åpne» 20 luker fylt med en oppgave  eller læringsaktivitet som du raskt kan ta i bruk sammen med elevene dine. Aktivitetene krever få eller ingen forberedelser, og lastes direkte ned fra siden. Oppgavene vi deler vil primært være rettet mot elever på barnetrinnet,  men også elever med særskilte behov eller med behov for spesialundervisning lengre opp vil kunne ha utbytte av oppleggene.

Luke 1 – «Julenissens hemmelighet»
luke1femoverfire

Om læringsaktiviteten:
Fortellerkort kan være med på å fremme kreativ skriving hos elever på hele barnetrinnet. I mine fortellerkort ønsker jeg at elevene skal skrive kreative og frie tekster hvor rammene i stor grad ikke hemmer fantasien, men legger opp til bruk av rettskriving og holdepunkter for innledning, midtdel og slutt. I forkant av skriveprosessen er det viktig at en nøye går gjennom oppgavene for elevene, og ofte tar seg tid til å diskutere hva som kan ha skjedd i forhold til skrive-delen. Videre er det viktig at alle elevene forstår ordene i ordbanken, og at det ikke hersker noen tvil om hva de betyr og at de selv har eksempler på hvordan de kan brukes i enkle eller mer kompliserte setninger alt etter alder. I skrivestunda er jeg alltid opptatt av å få frem elever på ulikt nivå, som modeller for gode innledninger, fin sammenhengende skrift osv. alt etter hvilke kriterier jeg vektlegger for denne skrivestunda.  Dette gjør jeg underveis for å holde fokus på målene vi jobber etter i forhold til fortellerkortet, og som inspirasjon til de andre. Lykke til!

Last ned Luke 1 her.

 

RunarRunar Ragnarson Brataas (f. 1991) er utdannet grunnskolelærer 1-7 / adjunkt ved Høgskolen i Nesna og Høgskulen i Volda.  Bruk av konkreter, og å utnytte ulike læringsstiler for å fremme tilpasset opplæring,  har vært viktig for Runar for å lykkes både i undervisning og ulike opplegg han deler. Runar står bak bloggen annerledes.org.

 

1 Comment

  1. Leitar og leitar etter nynorskutgåva, men finn den ikkje…

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 Femoverfire

Theme by Anders NorenUp ↑